Ilombé Mboyo zat nacht in de cel voor hij scoorde tegen Bergen

© Belga

Ilombé Mboyo, de kapitein van AA Gent, heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de cel doorgebracht na een aanvaring met de Brusselse politie.

Ilombé Mboyo, de kapitein van AA Gent, heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de cel doorgebracht na een aanvaring met de Brusselse politie. Enkele uren later scoorde hij tweemaal tegen Bergen in play-off 2.

Mboyo bevond zich vrijdagavond in de Matongewijk en was in het gezelschap van twee mannen, schrijft Het Nieuwsblad. Een politiepatrouille dacht dat ze mogelijk betrokken waren bij een drugsdeal en wilde hen controleren. Toen bleek dat Mboyo zijn identiteitskaart niet bij had, besloot de politie om de spits naar het commissariaat mee te nemen.

‘Petit Pelé’ werd verhoord in aanwezigheid van zijn advocaat. Van drugs was geen sprake meer, hij werd weerspannigheid tegen de politiemannen verweten. Ook het feit dat hij geen identiteitsbewijs kon voorleggen, werd hem kwalijk genomen.

Niets ergs

Gezien het late uur waarop zijn verhoor ten einde liep, moest Mboyo de rest van de nacht in de cel doorbrengen. ‘Zaterdag werd hij door het Brusselse parket vrijgelaten. Hij is niet in verdenking gesteld’, bevestigde parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

Mboyo ontkende aan de krant dat hij het de politie moeilijk had gemaakt. ‘Een echte arrestatie was het niet, ik werd gewoon aan een politiecontrole onderworpen. Het klopt dat ik geen papieren bij me had, maar het klopt niet dat ik in de boeien werd geslagen en na verhoor gevangen werd genomen. Er is eigenlijk niets ergs gebeurd’, aldus Mboyo.

Veroordeling

Het is niet de eerste keer dat Mboyo (25) in aanraking komt met de politie. Als tiener maakte hij deel uit van een Afrikaanse stadsbende. In 2009 werd hij vervroegd vrijgelaten na een veroordeling tot zeven jaar voor groepsverkrachting. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content