Het grote wielerklassiekerboek

Het grote wielerklassiekerboek is een stevige collectie van informatie over de bekende wielerklassiekers door drie Nederlandse auteurs.

Zij geven extra aandacht aan de eendagswedstrijden Milaan-Sanremo, Ronde Van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Andere klassiekers komen uiteraard ook aan bod maar minder uitgebreid. De hoofdstukken over de meer uitgewerkte klassiekers staan vol met leuke weetjes, memorabele heldenverhalen, adembenemende foto’s, lijstjes met feiten en tot slot een twintigtal quizvragen over het net gelezen hoofdstuk. Opvallend is dat doorheen het boek de auteurs verwijzen naar filmpjes op het internet van bepaalde gebeurtenissen. Hiervoor gebruiken ze een QR-code die je met je smartphone kunt scannen. Zij die geen smartphone hebben hoeven niet te treuren, de schrijvers vertellen ook waar je de videofragmenten online kunt vinden met bijhorende zoektermen. De auteurs slagen erin de lezer te boeien, entertainen en zetten aan tot vergelijken van klassiekers. Zo goed zelfs dat het lichtjes storende Nederlandse chauvinisme gaandeweg verdwijnt. (MSA)

‘Het grote wielerklassiekerboek’ van Léon de Kort, Vincent Luyendijk en Hans-Jörgen Nicolaï verscheen bij Nieuw Amsterdam Uitgevers, telt 315 pagina’s en kost € 19,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content