Hervelle: ‘De Eurocup is een van onze hoofddoelen’

© IMAGEGLOBE

De finale van de Eurocup (EC2) wordt afgewerkt in de Spiroudôme, een clash tussen Uxue Bilbao en Lokomotiv Koeban. Sport/Voetbalmagazine sprak met Belgisch international Axel Hervelle (Bilbao).

Op zaterdag 13 april is de Spiroudôme van Charleroi al voor de vijfde keer het decor van een Europese basketbalfinale. In 2007 stond Axel Hervelle bijvoorbeeld al eens triomferend in de Spiroudôme, toen won hij als speler van Real Madrid de ULEB Cup (nu de Eurocup).

“Een unieke belevenis”, herinnert de Belg zich. “Ik speelde toen samen met Raúl López en Alex Mumbru, nu mijn ploegmaats bij Bilbao. We zijn dus met drieën die het allemaal al eens meemaakten. Inzake ervaring een voordeel. En voor mij persoonlijk is de Spiroudôme ook een extra motivatie. Zoveel spelers zijn er niet die de kans krijgen om een belangrijke Europese prijs te winnen voor eigen publiek.”

S/VM: Is deze finale een aangename verrassing of was het voor het seizoen een van de doelstellingen van de club?

Axel Hervelle: “Het was wel degelijk een van onze hoofddoelen. Dit gezegd zijnde: Bilbao is een ambitieuze club met meerdere doelen. Een eerste was bijvoorbeeld de Copa del Rey, maar daar hebben we gefaald. En uiteraard mikken we ook op deelname aan de play-offs in Spanje. Momenteel zitten we daar op schema met een vierde plek in het klassement.”

S/VM: Wat weten jullie van Koeban?

“Dat het de sterkste ploeg in de Eurocup is. Koeban beschikt over de grootste kern. Met Simas Jasaitis hebben ze een van de beste spelers in Europa. Derrick Brown is een van de beste schutters en Mantas Kalnietis een van de beste spelverdelers. Ik verwacht een erg intense wedstrijd. Zeker onder de borden zal ik het zelf ook niet onder de markt krijgen met de kolossen Savrasenko en Maric.”

S/VM: Er viel recent te lezen dat Bilbao met financiële problemen zou kampen. Wat is daar van aan?

“Dat klopt. Het heeft vooral te maken met sponsors die wegvielen, dat zorgde toch voor late betalingen van de lonen. Maar daar wil ik voorlopig niet te veel over piekeren.”

S/VM: Nog een ploeg in financiële nood is Pepinster, waar jij sportief directeur bent. In hoeverre tast dat je concentratie aan?

“Het voornaamste is dat ze het seizoen kunnen uitdoen dankzij de steun van Charleroi. Sowieso heb ik beloofd dat ik altijd klaar zal staan om Pepinster te helpen, ook als dat volgend seizoen in derde klasse is.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content