Golf: The Masters

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 13 april – BBC 1 – 15.15u

De Masters zijn voor het golf wat de Australian Open is voor het tennis: het eerste belangrijke toernooi van het seizoen. Traditie en elitarisme primeren op het domein van Augusta National op geldgewin of ranking. Zo krijgt de winnaar bijvoorbeeld het befaamde groene jasje mee naar huis en mag hij zich lid noemen van de Augusta National Golf Club -wat enkel voor de groten der aarde weggelegd is, zoals onder meer Bill Gates en Condoleezza Rice (in 2012 pas de eerste vrouw die toegelaten werd in het exclusieve ledenclubje).

Wie niet over Sporting Golf beschikt in zijn Telenetabonnement kan dit weekend op de Britse openbare zender terecht om de 77ste Masters te volgen. Door het uurverschil (in Augusta is het zes uur vroeger) is rechtstreekse uitzending niet evident, maar dat vangt BBC op met samenvattingen. Op zaterdag worden van 15u15 tot 16u30 de hoogtepunten van dag 2 (in de VS op vrijdag gespeeld) nog eens overlopen. Tegen dan weten we ook of onze landgenoot Nicolas Colsaerts -voor het eerst aanwezig op een major- zich kon kwalificeren voor het tweede gedeelte van het toernooi, de zogeheten cut. Enkel de top 44 in het klassement en de spelers die binnen de tien slagen staan van de leider overleven die selectie. Het zou voor Colsaerts al een huzarenstukje zijn als hij die cut overleeft.

’s Avonds kan je dan vanaf 20u30 overschakelen naar BBC 2 voor rechtstreekse uitzending van dag 3 (tot 1u). Presentatie door de leading lady van de Britse sportverslaggeving Hazel Irvine, die in haar universiteitsjaren zelf nog golf speelde.

Op zondag brengt opnieuw BBC 2 de eindfase van deze Masters rechtstreeks op de buis, vanaf 19u30 tot 1u. Zien we dan Tiger Woods – de topfavoriet voor dit toernooi – zegevieren of is het toch een outsider – zoals vorig jaar Bubba Watson – die met het groene vestje aan de haal gaat? (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content