Vettel aast op F1-record

© IMAGEGLOBE

Op het Circuit of the Americas in Austin gaat Sebastian Vettel voor een historische achtste GP-zege op rij.

Het wereldkampioenschap Formule 1 mag dan al beslist zijn -de Duitser Sebastian Vettel verzekerde zich van zijn vierde opeenvolgende wereldtitel-, toch is er nog reden genoeg om zondagavond naar de voorlaatste race van het seizoen te kijken. (rechtstreeks te bekijken om 23.15u op Vier)

Die vindt voor de tweede maal plaats in Austin, in het hart van Texas, thuisbasis van Lance Armstrong. Vorig jaar toonde de Brit Lewis Hamilton zich de snelste op het nieuw aangelegde Circuit of the Americas, ondanks de pole position van Sebastian Vettel. De Duitser is ongetwijfeld uit op een rechtzetting, het zou meteen zijn achtste opeenvolgende GP-zege betekenen: een record in de Formule 1. Alberto Ascari (1952-1953) en Michael Schumacher (2004) kwamen nooit verder dan zeven overwinningen op rij.

Constructeurs

Niet aanwezig in de VS is de Fin Kimi Raikkonen. De Lotus-rijder geeft forfait voor de laatste twee GP’s om zich te laten opereren aan zijn rug. Hij wordt vervangen door zijn landgenoot Heikki Kovalainen, die voor de laatste twee races van het seizoen de overstap maakt van renstal Caterham. Pogingen van Lotus om Michael Schumacher te overtuigen een korte comeback te maken draaiden op niets uit.

In 2009 in Sao Paulo streden Raikkonen en Kovalainen nog tegen elkaar, toen wilde Heikki er alles aan doen om voor Kimi uit de pitstop te geraken, met volgend bizar incident tot gevolg:

Voorts staan in Austin nog punten op het spel in het kampioenschap onder de constructeurs. Red Bull lijkt al zeker van de titel, maar voor de tweede plek is het vechten: Mercedes telt 334 punten, Ferrari telt 323 punten. Fernando Alonso en Lewis Hamilton weten waarvoor te rijden… (IVD/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content