Poolse motorrijder komt om tijdens Dakarrally

© BELGA

De Poolse motorrijder Michal Hernik (KTM) is tijdens de derde etappe in de Dakarrally in nog onverklaarde omstandigheden om het leven gekomen. Hij was 39 jaar.

Volgens de organisatie verongelukte Michal Hernik nabij de Argentijnse stad Cuesta de Miranda, na 206 van de 220 af te leggen kilometer tussen San Juan en Chilecito.

Hernik werd op 300 meter van de piste gevonden. Hij had zijn helm niet meer op en zijn motor vertoonde geen sporen van een ongeval. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Nadat het signaal van Hernik weggevallen was en de deelnemer zich ook niet in het bivak bleek te bevinden, werd er onmiddellijk met een helicopter naar hem gezocht. De dokter aan boord van het toestel kon echter alleen nog maar de dood van de Pool vaststellen.

66 doden

Hernik reed zijn eerste Dakar en stond 84e in de stand. Hij reed met startnummer 82 voor het team Farma Prom en zou eind deze maand 40 jaar worden.

Sinds de Dakar in 2009 in Zuid-Amerika plaatsvindt, zijn er vijf doden gevallen. Sinds de eerste editie van de rally in 1979 lieten in totaal 24 deelnemers het leven. In de editie van vorig jaar werd de Belgische motorrijder Eric Palante het 23e slachtoffer van de monsterrally. De 50-jarige Belg werd op 10 januari 2014 levenloos aangetroffen op het traject van de vijfde etappe van Chilecito naar San Miguel de Tucuma.

De Dakar eiste ook al slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren. Dat brengt het dodental op 66.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content