Force India ontsnapt aan molotovcocktail in Bahrein

© AFP

In Bahrein is een auto met vier mecaniciens van Formule 1-team ontsnapt aan een aanslag met een molotovcocktail. De inzittenden kwamen met de schrik vrij.

De mecaniciens waren op de terugweg van het F1-circuit Sakhir naar de hoofdstad Manama, zo melden internationale media, toen ze op de snelweg moesten stoppen voor gevechten tussen betogers en veiligheidstroepen. De betogers gooiden met molotovcocktails, de chauffeur van de 4×4 kon ontsnappen door een opening in de vlammen op de weg.

Bij het incident raakte niemand van de inzittenden gewond, maar twee teamleden van Force India hebben gevraagd om naar huis te mogen terugkeren.

Politieke onrust en repressie

In Bahrein, waar al meer dan een jaar politieke onrust heerst, vindt dit weekend de vierde manche van het WK Formule 1 plaats. Vorig jaar werd de wedstrijd in het land om die reden afgelast. Ondanks forse kritiek laat de FIA de race dit jaar toch doorgaan.

Dat een groot sportgebeuren wordt georganiseerd ten tijde van zware politieke problemen en repressie, is deze week door mensenrechtenorganisaties als Amnesty International aan de kaak gesteld.

De sjiitische oppositie in Bahrein wil van de aanwezigheid van het F1-circus gebruik maken om de internationale media-aandacht op de politieke repressie te vestigen. Een oppositiebeweging met de naam ‘Jongeren van 14 februari’ heeft op de sociale netwerken opgeroepen tot “drie dagen van woede”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content