Formule 1: GP van Maleisië

© IMAGEGLOBE

Zondag 24 maart – Vier – 8.30u

Het circuit van Sepang behoort sinds 1999 tot het Formule 1-kampioenschap. Een moderne, maar weinig spectaculaire omloop. Met weinig zones om in te halen en twee lange rechte stukken. De grootste uitdaging voor de piloten ligt dan ook in het strijden met de klimatologische omstandigheden: rond deze periode is het in Maleisië erg heet en vochtig. In de cockpit kan het kwik soms tot vijftig graden stijgen, bijgevolg verliezen de piloten soms tot drie kilogram in deze ene race.

Vorig jaar werd de GP gewonnen door Fernando Alonso, die ook al in 2005 en 2007 de snelste was op Sepang International Circuit. Maar niet enkel de Spanjaard start met vertrouwen, ook de Fin Kimi Raikkonen, die de eerste GP van dit seizoen won, was al meermaals succesvol in Maleisië (2003 en 2008).

Ander interessant aspect aan de GP van dit weekend is het gebruik van de banden. Voor het eerst zal de veelbesproken ‘harde band’ zijn intrede doen in de paddock. Nodig, want Sepang staat te boek als een circuit dat veel vergt van de banden. Een uitgekiende bandenstrategie wordt wellicht doorslaggevend voor de uitslag in deze race.

Live voorbeschouwing met Kris Wauters als presentator. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content