Football Manager 2012: nóg meer keuzevrijheid

Zijn de verschillen groot genoeg om FM 2011 in de kast op te bergen? Voor de échte voetbalfan, zeer zeker!

Platform: PC, PSP

In Football Manager bepaalt de speler tot in de kleinste details de werking van een professioneel voetbalteam. Zoek nieuwe spelers, train ze tot gespecialiseerde kampioenen, beheer spelerstransfers, regel contracten, verstevig de moraal van de ploeg, zorg voor een goede doorstroming van de jeugd: de mogelijkheden zijn oneindig uitgebreid.

De nieuwe editie geeft de speler nog meer keuzevrijheid. Zo is het nu mogelijk om speelbare competities in de loop van het spel naar eigen smaak toe te voegen of te verwijderen. De aangepaste interface zorgt ervoor dat tactische beslissingen duidelijker en sneller hun effect hebben op het speelgedrag van de voetballers.

Een aardigheidje is ook dat u kunt kiezen uit zes verschillende conversatiemanieren: gaande van onverstoorbaar cool, naar wild en begeesterd. Grafisch stelt het spel nog steeds niet bijster veel voor, maar dit is dan ook geen actiespektakel zoals FIFA12. Zijn de verschillen groot genoeg om FM 2011 in de kast op te bergen? Voor de échte voetbalfan, zeer zeker! (DD)

Score: 9

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content