Floyd Mayweather: ‘Voor 100 miljoen dollar vecht ik tegen Conor McGregor’

© Belga Image

De Amerikaan Floyd Mayweather, voormalig wereldkampioen boksen, zegt dat hij bereid is om terug te keren uit pensioen als hij honderd miljoen dollar krijgt om te vechten tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor.

‘Het enige dat me interesseert, is om tegen Conor McGregor te vechten’, verklaarde Mayweather aan televisiezender ESPN. ‘Ik ben een zakenman en een gevecht tegen McGregor zou een goede zaak opleveren.’

Maar zoals zo vaak in de carrière van de man die de bijnaam ‘Money’ draagt, zal hij rijkelijk betaald moeten worden om het gevecht er daadwerkelijk te laten komen. ‘Er moet mij honderd miljoen dollar gegarandeerd worden voor het gevecht’, vertelde de 39-jarige Mayweather, die in september 2015 op pensioen ging na een carrière van 49 overwinningen zonder nederlaag, waarvan 26 met knock-out. ‘Ik heb het niet nodig om tegen hem te boksen. McGregor heeft zich pas sinds twee of drie jaar een naam gemaakt, terwijl ik tijdens mijn hele carrière gedomineerd heb zoals geen enkele andere bokser of sporter het ooit heeft gedaan.’

Contact

Mayweather, die tijdens zijn carrière zo’n 800 miljoen dollar verdiende, maakte bekend dat hij in het verleden al contact had met de entourage van de Ierse kooivechter.

‘We zijn bereid om hem vijftien miljoen dollar aan te bieden en we kunnen ook onderhandelen over de verdeling van het televisiegeld, maar wij moeten de bovenhand krijgen bij de onderhandelingen. Hoe kan iemand 20 of 30 miljoen eisen als hij nog nooit een kamp gevochten heeft voor acht of negen miljoen’, vertelde hij over McGregor.

MMA

De 28-jarige McGregor heeft 21 overwinningen op zijn palmares staan tegenover drie nederlagen. Hij is het uithangbord van de Ultimate Fighting Championship (UFC), de voornaamste organisator van Mixed Martial Arts-gevechten (MMA).

Net zoals Mayweather verwierf McGregor zijn faam dankzij een combinatie van zijn palmares, zijn vechtstijl, zijn arrogantie en zijn controversiële uitspraken.

Partner Content