Flanders Indoor Gent

© BELGA

Zondag 10 februari – Canvas – 14.45u

In 2012 was er geen Flanders Indoor Gent wegens gebrek aan valabele deelnemers en sponsors, maar dit jaar keert de belangrijkste Belgische atletiekmeeting terug in stijl. De organisatie wist zowat alle grote namen uit de Belgische atletiekwereld te verzamelen voor dit eendagsevenement: Hans Van Alphen, Tia Hellebaut, Svetlana Bolshakova, Eline Berings, Jonathan en Kevin Borlée…

Voor Van Alphen wordt het zijn eerste competitie in het nieuwe jaar, hoe gaat hij om met zijn nieuw verworven status als Belgische publiekslieveling? De Kempenaar zal in Gent een driekamp afwerken, bestaande uit 60m sprint, kogelstoten en verspringen. Bolshakova daarentegen zal de ontgoocheling van Londen 2012 proberen doorspoelen op het hinkstapspringen.

De sprinttweeling Jonathan Borlée en Kevin Borleé wordt gescheiden aan het werk gezet: Kevin op de nogal ongebruikelijke 300m en Jonathan op de 400m. Opvallend: hun jongere broertje Dylan zal in de Gentse topsporthal ook live te zien zijn. Hij loopt mee op de 60m sprint, waar ook de Franse vedette Christophe Lemaître paraat geeft.

In het polsstokspringen mag België een overwinning verwachten van Gouden Tia, die afgelopen week op een meeting in Frankrijk over 1m97 wipte.

Flanders Indoor Gent wordt zowel op VRT als RTBF live uitgezonden. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content