Finale WK futsal

© IMAGEGLOBE

Zondag 18 november – Canvas – 16.25u

Sporza zendt zondag de troosting en de finale van het WK futsal in Thailand uit. Op het moment van schrijven zaten nog vier ploegen in de race voor goud. Spanje, Brazilië, Italië en revelatie Colombia. De drie eerstgenoemden staan daar niet toevallig, op de WK’s van 2004 en 2008 waren het ook telkens de Brazilianen, de Italianen en de Spanjaarden die in de halve finales stonden.

Brazilië kan nog steeds rekenen op oude krijger Falcão (35), de onbetwiste koning van het zaalvoetbal. Hij speelt nu zijn vierde WK, en werd in de vorige edities telkens topschutter van het toernooi. Dit WK kwam hij nog maar twee keer in actie, maar in de kwartfinale tegen Argentinië (2-3 winst) zorgde hij met twee goals toch weer voor het verschil. Kan hij dat ook in de halve finale of verrast Colombia? In de andere halve finale maken Italië en Spanje uit wie het fel gegeerde ticket voor de finale pakt.

Verwacht trouwens niet al te veel hoogstandjes in deze zaalvoetbalmatchen, die vaak op het scherpst van de snee gespeeld worden en waar tactiek minstens zo belangrijk is als techniek. Maar een mens kan er maar van bijleren natuurlijk… (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content