Film: The Fighter

© IMAGEGLOBE

Vrijdag 25 oktober – Canvas – 22.20u

Tegenover de vele derderangsboksfilms die er gemaakt zijn, staan ook pareltjes als Raging Bull, Ali en zelfs Rocky. David O. Russell voegde in 2010 een topper aan dat rijtje toe: The Fighter, een authentieke boksfilm, gebaseerd op ware feiten, die bovendien het thema van familierelaties behandelt.

Micky Ward is een rijzende ster die gecoacht wordt door zijn halfbroer Dicky Eklund en gemanaged door hun dominante moeder Alice. Eklund was zelf ook een fameuze bokser, maar zijn carrière belandde in het slop door een crackverslaving. Wanneer Eklund in de gevangenis terechtkomt en Alice een tegenstander van een te hoge gewichtsklasse uitkiest voor Micky, besluit die laatste om zijn familie aan de kant te schuiven. Gesteund door zijn nieuwe lief Charlene kiest Micky voor professionelere begeleiding op weg naar zijn wereldtitelkamp. Wanneer Dicky Eklund afgekickt de gevangenis mag verlaten, staat Micky plots voor een verscheurende keuze: laat hij zich na al wat er gebeurd is toch weer omringen door zijn halfbroer en zijn moeder?

De plot doet misschien denken aan een weekendfilm op VijfTV, maar The Fighter staat als een huis, mede dankzij de trefzekere regie van Russell en de denderende vertolkingen van de acteurs. Christian Bale (Eklund) en Melissa Leo (Alice) kregen er beiden een Oscar voor beste acteur/actrice in een bijrol voor. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content