FC Barcelona helpt rokers te stoppen

© Reuters

Barça gaat een uniek partnerschap met de Europese Commissie aan.

FC Barcelona en de Europese Commissie gaan zich samen inzetten om 28 miljoen rokers tussen 25 en 34 jaar in heel Europa voor altijd van hun verslaving af te helpen. ‘Quit Smoking with Barça‘ (‘Stop met roken met Barça’) bundelt het succes van de campagne ‘Ex-rokers zijn niet te stoppen’ en het initiatief ‘Sense Fum’ van de Spaanse topclub.

Uniek

Het gaat om een ambitieus project dat nog nooit eerder op zo’n grote schaal is geprobeerd. Het programma onderstreept de vele voordelen van stoppen met roken. Deze positieve boodschappen worden gecombineerd met de bewezen instrumenten van de campagne ‘Ex-rokers zijn niet te stoppen’.

‘Quit Smoking with Barça’ biedt supporters van Barça, voetbal en sport in het algemeen een persoonlijk trainingsprogramma met dagelijks tips voor het stoppen met roken en aanmoedigingen die rechtstreeks uit het hart en de mond van de club zelf komen.

De campagne wordt aangedreven door iCoach, een gratis, beproefd digitaal gezondheidsprogramma dat al hulp biedt aan bijna een kwart miljoen Europeanen die voor altijd willen stoppen. iCoach is beschikbaar als app voor zowel iPhone als Android.

Teamwork

“We zijn er trots op dat we samen met de Europese Commissie gaan werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze supporters en alle voetbalfans,” zei Barcelonavoorzitter Sandro Rosell tijdens de bekendmaking van de samenwerking op het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel. “Barça begrijpt hoe belangrijk teamwork is om uitdagingen het hoofd te bieden, dus met de campagne ‘Quit Smoking with Barça’ worden we hun teamgenoot en helpen we hen in hun strijd tegen de sigaret.”

Dr Jordi Monés was bij Barça voortrekker van het vorige antirookinitiatief van de club, ‘Barça Sense Fum’ (rookvrij Barça), dat leidde tot een rookverbod in alle Barça-faciliteiten. Hij zegt: “We wilden onze krachten bundelen met het grootste overheidsorgaan in Europa om mensen over te halen de eerste stap te zetten naar een rookvrij leven.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content