Bruno Govers

Falcao, Rodriguez, Moutinho, er wordt niet langer neergekeken op parvenu’s

Net gepromoveerd tot League 1, strooit Monaco royaal met haar middelen om vanaf volgend seizoen een belangrijke rol in de Franse elite te gaan spelen. Na 70 miljoen uitgegeven te hebben voor Moutinho en Rodriguez, zou AS op het punt staan Falcao voor 60 miljoen aan te werven.

Sinds de club van het vorstendom de Colombiaan James Rodriguez en de Portugees Joao Moutinho die alle twee de laatste maanden bij FC Porto speelden, ingelijfd heeft, is ze ook twee andere spraakmakende transfers aan het officialiseren: Radamel Falcao van Atletico Madrid en Victor Valdes, de keeper van FC Barcelona. De kost daarvan bedraagt 60 miljoen euro voor Falcao alleen.

Daar komen nog 70 miljoen bij voor de voorafgaande aanwerving van twee sterren van FC Porto. En het einde is nog niet nabij aangezien de Monegasken nog andere spelers in het vizier hebben. En die zijn niet van de minste als je weet dat ze Carlos Tevez van Manchester City of Fabio Coentrao van Real Madrid op het oog hebben.

Het is vooral de komst van Falcao naar de Azurenkust die tot de verbeelding spreekt. Want de Colombiaanse superspits was een graag geziene speler, zijn naam werd in Italië maar vooral in Engeland genoemd waar hij als prioriteitsfiguur voor Manchester City en vooral Chelsea gold.

Door voor Monaco te kiezen heeft de Colombiaan dus voorrang gegeven op wat op een nieuw paradijs lijkt. Met Qatarezen aan het hoofd van PSG en de Russen van ASM, verwachten we dat er meer en meer ronkende namen naar de Franse elite verkassen. Maar Frankrijk is niet de enige ‘attractiepool’. Vroeger weigerden veel spelers naar Rusland of Oekraïne te trekken. Nu wordt er niet langer neergekeken op die bestemmingen. Onze twee duivels bij Zenit Sint-Petersburg, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, vormen daar het perfecte bewijs van.

En dat is misschien niet alles. Want ondanks de interesse van verschillende Britse clubs voor de andere Belgische oude bekenden zoals Dieumerci Mbokani (gevolgd door Swansea en West Bromwich Albion) en Nacer Chadli (gevolgd door FC Liverpool), is het symptomatisch dat die twee jongens binnenkort naar Oekraïne gaan om er de werk- en leefomstandigheden van dichterbij te bekijken. Zo wordt de Anderlechtenaar verwacht bij Dinamo Kiev terwijl onze internationale speler de stemming bij Shakhtar Donetsk zal peilen. Tekens der tijd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content