Ex-topman Telenet wordt nieuwe voorzitter Pro League

© Belga

Het directiecomité van de Pro League zal op 8 juni a.s. Ronny Verhelst voorstellen als zijn enige kandidaat voor de opvolging van demissionair voorzitter Ivan De Witte.

Eerder noemde de Pro League de berichtgeving over Verhelsts kandidatuur in Sport/Voetbalmagazine “voorbarig”. Vanmiddag tijdens een vergadering met alle Pro Leagueclubs betreurde Ivan De Witte echter dat de naam van zijn opvolger was uitgelekt.

CEO

De 48-jarige Verhelst is sinds april 2011 ceo van Tele Columbus, de op twee na grootste kabeloperator in Duitsland, en woont momenteel in Berlijn. Daarvoor was hij twaalf jaar werkzaam bij Belgacom, twintig maanden bij de spaarbank Anhyp, en iets langer als consultant bij PricewaterhouseCoopers. Een headhunter haalde hem in 2001 naar Telenet.

Bij Telenet was hij negen jaar lid van het directiecomité. Hij was er onder meer betrokken bij de overname van Canal+, het digitaletelevisieproject en de ontwikkeling van Prime. Eindigen deed hij er als executive vicepresident Public Affairs en ceo van de mobiele poot Telenet Mobile. Met die jobtitel was hij de nummer twee van het Mechelse bedrijf, na Duco Sickinghe.

Onafhankelijk, voltijds bezoldigd

Verhelst, die psychologie studeerde aan de VUB, is een West-Vlaming uit Harelbeke die zijn accent verloor op de toenmalige Koninklijke Kadettenschool in Lier. Hij wordt omschreven als vlot, discreet en resultaatgericht. Over zijn vertrek naar Duitsland zei hij vorig jaar in Trends: “Ik heb altijd willen doen wat ik graag doe en ik heb dat ook goed willen doen. Is dat ambitieus? Ik ben vooral heel veeleisend voor mezelf.”

Met Verhelst krijgt de Pro League met een jaar vertraging eindelijk zijn onafhankelijke, voltijds bezoldigde voorzitter. Zijn voornaamste opdracht zal erin bestaan de banden van het Belgische profvoetbal met de politiek, de media en het bedrijfsleven aan te halen, maatregelen te treffen ter verbetering van de stadioninfrastructuur, en de commerciële inkomsten op te trekken.

Jan Hauspie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content