Ex-Rode Duivel Roberto Bisconti (39) moet gevangenis in

© Belga

De oud-Standardspeler is veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden wegens bedrieglijke bankbreuk, schriftvervalsing en gebruik van valse stukken.

De correctionele rechtbank van Luik veroordeelde Bisconti bij verstek en beval zijn onmiddellijke aanhouding. Van zodra hij gevonden en aangehouden is, kan hij verzet aantekenen tegen zijn veroordeling en in zijn aanwezigheid berecht worden.

Echtscheiding

Bisconti had zich insolvent laten verklaren om zijn schuldeisers, vooral zijn ex-vrouw en kinderen, niet te moeten terugbetalen. Het koppel ging na een huwelijk van verscheidene jaren uiteen in 2008, maar de echtscheiding volgde pas in 2010.

In de tussentijd had Bisconti geld van hun gemeenschappelijke bankrekening gehaald en opgesoupeerd. Hij verkocht ook gemeenschappelijke aandelen. Zijn vrouw schatte dat ze alles bij elkaar voor 500.000 euro benadeeld werd.

Werkloos

Bisconti, die met zijn huidige vriendin nog steeds op grote voet zou leven, heeft twee van zijn drie kinderen sinds drie jaar niet meer gezien, zegt zijn ex-vrouw.

Ze zegt voorts dat de gewezen voetbalspeler officieel werkloos is, maar officieus als spelersagent optreedt.

Boete

De Luikse rechtbank legde Bisconti ook een boete van 6.000 euro op. Zijn huidige levenspartner, die ook wegbleef van het proces, werd veroordeeld tot een jaar cel waarvan de helft met uitstel en tot een boete van 1.500 euro.

Bisconti voetbalde het grootste deel van zijn carrière voor Standard, maar lag ook bij onder andere Sporting Charleroi, Seraing, Aberdeen en Nice onder contract. Hij speelde tussen 2004 en 2005 dertien keer voor de Rode Duivels. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content