Europese boksbond laat titelkamp Sugar Jackson niet toe

© Belga

De Europese titelkamp bij de superwelters tussen Sugar Jackson en de Italiaan Giuseppe Langella gaat niet door. De Europese boksbond heeft de toelating voor de kamp ingetrokken.

De Europese titelkamp bij de superwelters tussen Osei Bosnu ‘Sugar’ Jackson en de Italiaan Giuseppe Langella gaat niet door. De Europese boksbond heeft de toelating voor de kamp ingetrokken.Titelverdediger Sugar Jackson had op 31 mei in Antwerpen tegen Langella moeten aantreden. De 32-jarige bokser kreeg echter twee maanden verplichte rust voorgeschreven nadat hij vrijdag op het boksgala in Gent knock-out gemept werd door de Fransman Franck Haroche Horta.

Stoppen

Voorlopig is de titelkamp uitgesteld, maar het is lang niet zeker of er een nieuwe datum komt. Jackson kreeg al de raad om wegens medische redenen definitief te stoppen met boksen.

Als Jackson dat advies niet opvolgt, kan zijn licentie ook ingetrokken worden door de Medische Commissie van de boksbond.

Europees kampioen

Jackson werd in september 2012 Europees kampioen door de Fransman Jimmy Colas na twaalf rondes op punten te verslaan.

Vrijdag leed Sugar Jackson zijn zevende nederlaag in 51 profkampen. Het was de vierde keer dat hij knock-out ging. Hij heeft 43 zeges, waarvan 29 met KO, en één onbesliste kamp op zijn palmares. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content