Euroleaguevedetten duiken het zwembad in (video)

Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

De Final Four van de Euroleague is het neusje van de zalm in het Europese basketbal. Als opwarmertje verleenden enkele van de beste spelers hun medewerking aan een wervelende promovideo.

Dit weekend vindt de Final Four van de Euroleague plaats in Milaan. Met halve finales tussen Barcelona en Real Madrid, en CSKA Moskou tegen Maccabi Tel Aviv krijgt de basketballiefhebber absolute topaffiches voorgeschoteld. Beide wedstrijden zijn vrijdagavond (18u en 21u) geprogrammeerd. Op zondag vinden dan de troosting (17u) en de finale (20u) plaats.

Clásico

Dat deze vier clubs in de Final Four staan, is absoluut geen verrassing: het zijn topteams die al járen het Europese basketbal domineren. Daar horen uiteraard ook topspelers bij. Bij Barcelona zijn dat bijvoorbeeld Juan Carlos Navarro, rijzende ster Kostas Papanikolaou en ex-Realster Ante Tomic. R

eal Madrid kan dan weer rekenen op de ervaring van de Spanjaarden Sergio Rodriguez -vorige week uitgeroepen tot MVP van de Euroleague-, Rudy Fernandez en Felipe Reyes. Aangevuld met de torens Nikola Mirotic en Salah Mejri. Zegt die laatste naam u iets? Dat kan, Mejri speelde tot 2012 in de Ethias League bij Antwerp Giants.

“De Clásico is altijd belangrijk, maar zeker in een halve finale van de Euroleague”, vertelt de Tunesische reus (2m17) op de website van Euroleague. “Wanneer Barcelona en Real tegen elkaar staan levert dat altijd mooie, zware en spannende wedstrijden op. Wij spelen een sterk seizoen en ik hoop dat hier niet stopt, wij willen tot het einde gaan.”

Messina

Bij CSKA Moskou en Maccabi Tel Aviv staat ook een pak mooi volk op het parket. In de eerste plaats denken we dan aan de coach van CSKA: de Italiaan Ettore Messina, één van de meest vermaarde basketbalcoaches van het voorbije decennium. De voorbije vijftien jaar bereikte hij maar liefst elf keer de Final Four van de Euroleague.

Messina kan rekenen op een indrukwekkende présence onder de ring, met Nenad Krstic en Kyle Hines. Gevoed door de spelmaker Milos Teodosic. Aan de overkant, bij Maccabi, is het uitkijken naar de explosieve dunks van Alex Tyus, Sasha Kaun en Sofoklis Schortsanitis.

Alsof die sterrenparade niet genoeg is, besliste hoofdsponsor Turkish Airlines een promovideo ineen te boksen. Met de hulp van enkele vedetten (je herkent onder andere Kyle Hines, Sergio Rodriguez, Shawn James en Robin Benzing) werd the most epic pooldunk ever geproduceerd. Bekijk hier het resultaat:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content