Euro 2012 stickeralbum

Het Europees Kampioenschap staat voor de deur. Traditiegetrouw lanceert Panini enkele weken voor elk groot toernooi het officiële stickerboek.

Ieder album ademt steevast nostalgie uit. Want wie ging vroeger voor een WK of EK niet koortsachtig op zoek naar stickers? Prentjes ruilen met vrienden, zelf naar het tankstation rennen of braaf gaan winkelen met de mama in de hoop een nieuw pakje te krijgen. Panini staat daardoor symbool voor meer dan een simpel stickerboek: het groeide al snel uit tot een odyssee naar een vol album, om als eerste te kunnen opscheppen bij je vriendjes. Die traditie, die al ontstond in de jaren 70, is gelukkig nog niet bij de jeugd verdwenen.

Het album draait uiteraard hoofdzakelijk rond beelden. Er zijn stickers van de Poolse en Oekraïense speelsteden en stadions, zelfs de officiële bal en beker krijgen de nodige aandacht. In een boek met de nodige nostalgie verdient ook het verleden zijn plaats. Daarom geven de auteurs veel ruimte aan de vorige EK-winnaars. De huidige teams en spelersfoto’s blijven natuurlijk centraal staan in het plakboek. Al die prentjes maken het soms wat onoverzichtelijk. Wie goed zoekt, vindt wel nog heel wat nuttige informatie terug: de speelschema’s van de teams, hun weg naar de eindronde en alle voorlopige selecties. Panini wilde bovendien geen speler over het hoofd zien, wat er voor zorgt dat de spelerskernen wel heel ruim zijn. Een laatste minpuntje zijn de bondscoaches die niet in the picture komen. (BP)

‘Euro 2012 Official Sticker Album van Panini’, 64 pagina’s en kost €2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content