Eerste GP in Austin: circuitontwerper belooft spektakel

© EPA

Het Formule 1-circus strijkt voor het eerst neer in het Amerikaanse Austin, voor wat mogelijk de beslissende Grote Prijs wordt.

Het Formule 1-circus strijkt voor het eerst neer in het Amerikaanse Austin (Texas), voor wat mogelijk de beslissende Grote Prijs van 2012 wordt. Circuitontwerper Hermann Tilke belooft de rijders alvast waar voor hun geld.

Sebastian Vettel (Red Bull) kan in Austin voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioen Formule 1 worden. De Duitser telt met nog twee GP’s te gaan 10 punten voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari).

Omdat Vettel dit seizoen meer GP’s heeft gewonnen, volstaat voor hem een voorsprong van 25 punten na de GP van Amerika om wereldkampioen te worden. Als hij zondag dus 15 punten meer verovert dan Alsonso, is een nieuwe titel binnen. Anders zal de GP van Brazilië de beslissing brengen.

Fouten

“Dit is een van de moeilijke omlopen”, zegt ontwerper Tilke over het circuit van Austin. “Het is gemakkelijk om fouten te maken en het wordt voor de teams niet eenvoudig een goede afstelling te vinden voor het volledige circuit.”

“Het gaat constant op en neer en we hebben er ook snelle bochten in opgenomen. In combinatie met de heuvels wordt dat heel interessant.” (DPA/KVDA)

Een GP-zege levert 25 punten op. In volgende scenario’s wordt Sebastian Vettel zondag wereldkampioen:

– Vettel wint en Alonso wordt hoogstens vijfde. Vettel telt dan 280 punten en Alonso 255

– Vettel wordt tweede en Alonso hoogstens negende. Vettel telt dan 273 punten en Alonso 247

– Vettel wordt derde en Alonso hoogstens elfde. Vettel telt dan 270 punten en Alonso 245

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content