Eddy De Smedt: ‘Hoop nog steeds op drie top acht-plaatsen’

© Belga

De prestaties van de Belgen op training zijn erg hoopgevend.

Ondanks de hoopgevende trainingstijden van de Belgische bobsleemeisjes heeft de Belgische delegatieleider Eddy De Smedt vlak voor de officiële opening van de XXIIe Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji (7-23 februari) zijn verwachtingen niet bijgesteld. “In totaal hoop ik nog steeds op drie top acht-plaatsen”, vertelde De Smedt enkele uren voor de start van de openingsceremonie.

De Smedt wil dus nog steeds de druk afhouden. Nochtans kan de Belgische delegatieleider niet ontkennen dat de prestaties van de Belgen op training hoopgevend zijn. “Ik ben blij dat ik vooraf niet te veel druk heb opgelegd. Daarentegen is de evolutie die onze atleten doormaken zeer goed. Niemand heeft ook last van blessures. We beschikken natuurlijk over een uitstekend medisch team”, aldus De Smedt.

Eddy De Smedt: ‘We leggen geen extra druk’

“Seppe Smits heeft ondanks zijn vijfde plaats in de tweede kwalificatiereeks van de slopestyle nog steeds kans om door te stoten naar de finale. Ook in Bart Swings (die zaterdag zijn olympisch debuut viert in de 5.000m, red) heb ik veel vertrouwen. Ook wat betreft het bobsleeteam zeg ik nog steeds dat een plaats in de top acht een goede doelstelling is. We leggen hen geen extra druk op, ook al hebben ze snelle trainingstijden neergezet. Ze hebben wel een enorm voordeel: Elfje is heel consistent in het rijden”, besloot de delegatieleider. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content