Dimitri Van den Bergh is meer dan een maatje te sterk voor Kim Huybrechts

Dimitri Van den Bergh heeft zich vrijdag weten te plaatsen voor de kwartfinales op het PDC WK darts (PDC-2.820.000). In de achtste finale versloeg ‘Dancing Dimi’ in een Belgisch onderonsje Kim Huybrechts met 4-0 cijfers.

Van den Bergh nam een blitzstart. Met een 11-darter en een gemiddelde van 100.2 brak hij tot twee keer toe door de darts van Huybrechts voor 3-0 setwinst. Kim Huybrechts (PDC-31), die tien jaar geleden de kwartfinale van het WK speelde, nam in set twee een 2-0 voorsprong, maar Van den Bergh (PDC-15), kwartfinalist in 2018 en 2020, brak met andermaal twee 180 worpen twee keer door de darts van de 37-jarige Antwerpenaar voor 3-2 setwinst. 

Met een maximum 180 worp en dubbel zestien nam Huybrechts in de derde set de eerste leg voor zijn rekening. Huybrechts kon echter nooit het niveau halen van zijn wedstrijd tegen de Schot Peter Wright. Van den Bergh brak opnieuw twee keer door de darts en kwam met 3-1 setwinst op een set van de kwartfinale.

Huybrechts, die met de rug tegen de muur stond, kon geen vuist meer maken en moest toezien hoe Van den Bergh met afgetekende 4-0 cijfers zijn ticket voor de kwartfinale verzilverde. Voor een plaats in de halve finale neemt Van den Bergh het op Nieuwjaarsdag op tegen de Welshman Jonny Clayton (PDC-7), die in de achtste finale de Noord-Ier Josh Rock (PDC-47) met 4-3 huiswaarts stuurde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content