De vernieuwingen in F1 uitgelegd (video)

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

De F1-bolides ondergingen een serieuze gedaanteverwisseling in het tussenseizoen. In een knappe video leggen Red Bull-piloten Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo uit wat er precies veranderde aan hun wagen.

Formule 1 zal nooit meer hetzelfde zijn, zo viel bij de start van het nieuwe kampioenschap te horen in en rond de paddock. Minder benzine aan boord, V6 in plaats van V8 motoren en noem maar op. Een hele waslijst aan vernieuwingen werd de constructeurs opgedrongen, met één doel: de racesport weer aantrekkelijker en spannender maken.

Een vijfde opeenvolgende wereldtitel voor Sebastian Vettel zou bijzonder moeilijk worden, daar waren analisten het bij aanvang van het seizoen over eens. De top zou weer breder worden, met piloten (en vooral wagens) die elkaar waard zouden zijn.

De eerste Grote Prijs, die van Australië, bewees vorig weekend alvast dat die theorie wel eens zou kunnen kloppen. Het podium bestond uit Nico Rosberg, Kevin Magnussen en Jenson Button. Tweemaal McLaren en eenmaal Mercedes. Het was de voorbije jaren wel anders.

Wereldkampioen Vettel haalde de finish niet, zijn nieuwe ploeggenoot Daniel Ricciardo werd gediskwalificeerd wegens een teveel aan brandstofverbruik… ook één van die nieuwe regels. De twee piloten van Red Bull Racing Team maakten eerder een video waarin ze uitleggen welke veranderingen hun wagen onderging tijdens het tussenseizoen. Visueel knap en helder ingesproken. Een ideale handleiding voor wie mee wil zijn met de nieuwe ontwikkelingen in de Formule 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content