De Olympische atleten die u móét volgen op Twitter

© Belga

Wanneer ze niet alles van zichzelf geven tijdens de wedstrijd, twitteren de atleten van de Olympische Spelen erop los. Knack.be zet voor u de noemenswaardige profielen op een rijtje.

Wanneer ze niet alles van zichzelf geven tijdens de wedstrijd, twitteren de atleten van de Olympische Spelen erop los. Het spreekt voor zich dat er tussen de interessante tweets ook heel wat loze berichtjes zitten. Knack.be zet voor u de noemenswaardige profielen op een rijtje. De meest gevolgde De populairste atleten in Amerika worden ook op het sociale netwerk en masse gevolgd. De Amerikaanse basketballer Shaquille O’Neal heeft het meeste followers: 6.051.531. De top vijf wordt aangevuld door zijn collega James LeBron (5.635.107), de Braziliaanse voetballer Neymar Junior (4.966.708), de Amerikaanse basketballer Dwayne Wade (3.654.869) en Charles Puyol, Spaans voetballer, met 3.435.818 followers.

Wie op smeuïge nieuwtjes hoopt, komt bij deze supersterren van de Twittosfeer echter van een kale reis thuis. Met drie basketballers van het Amerikaanse team, is deze top weinig gevarieerd. LeBron is de enige die zijn Olympische ervaring deelt met zijn volgers door volop foto’s en impressies de wereld in te sturen. De tweets van Neymar en Puyol zijn dan weer vooral interessant voor zij die hun Portugees dan wel Spaans willen bijschaven.

De meeste actieve De Amerikaanse basketballer Kevin Durant tweet sneller dan zijn schaduw. Hij heeft dan ook 20.758 tweets op zijn conto. De Franse zwemmer Amaury Leveaux en de Amerikaanse tennisser Serena Williams doen het ook niet slecht, met 12.071 en 10.655 tweets. Zij bieden hun followers een eigenzinnige en persoonlijke kijk op de Spelen, vanuit de coulissen.

De meest Belgische Onze Belgische atleten laten ook van zich horen op de microblogsite. Zo wenst Tia Hellebaut haar collega’s meermaals succes toe op haar pagina. Philippe Gilbert tweet in het Frans, Engels en Nederlands zijn mening over zijn wedstrijden. Ook zwemmer Pieter Timmers laat zijn licht schijnen over zijn resultaten en gaf zelfs kaartjes voor de Spelen weg. Evi van Acker op haar beurt beantwoordt ook vragen van fans. (LR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content