De hilarische vrijworpen van O’Neal (video)

© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Jermaine O’Neal draait al achttien jaar mee in de NBA, maar toch zet hij nog menig tegenstander én ploegmaat op het verkeerde been met zijn aparte vrijworptechniek. Een compilatie.

Jermaine O’Neal -niet te verwarren met die andere legende Shaquille O’Neal, géén familie trouwens- begon zijn professionele basketbalcarrière in 1996 bij de Portland Trailblazers. De boomlange tiener (2m11) was toen een populair gespreksthema, met zijn achttien jaar en 22 maanden was hij op dat moment immers de jongste speler ooit om zijn debuut te maken in de NBA.

O’Neal werkte zich op tot een vaste naam in het All Star Team en begenadigd schutter. Na Portland speelde hij nog voor Indiana Pacers, Toronto Raptors, Miami Heat, Boston Celtics en Phoenix Suns. Momenteel is hij, op 35-jarige leeftijd, actief bij Golden State Warriors.

Wat Jermaine O’Neal typeert, en eigenlijk ook wel gemeen heeft met zijn naamgenoot, is zijn zeer aparte manier van vrijworpen nemen. Zijn statistieken ogen weliswaar een pak beter dan die van Shaquille maar echt volgens het boekje is zijn techniek niet. Vooral de manier waarop hij een pauze inlast in zijn beweging heeft al vaak tegenstanders en ploegmaats verrast. Ook nog na achttien jaar in de NBA…

Bekijk hier de grappige compilatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content