De 100 mooiste golfbanen in Europa

Met Nicolas Colsaerts heeft België eindelijk een ambassadeur voor het golf gevonden. De sport is vandaag lang niet zo meer elitair als het nog vaak wordt afgeschilderd.

De Franse journalist Xavier Champagne neemt de lezer in dit boek mee langs de honderd mooiste golfbanen van het oude continent. Van een partijtje golf op krijtachtige kliffen in Bulgarije tot een course in de striemende Schotse regen. Een bal putten met besneeuwde Alpentoppen op de achtergrond of met zeehonden als nieuwsgierige toeschouwers, niets is onmogelijk. Zelfs een balletje slaan over een Franse wijngaard behoort tot de mogelijkheden. De auteur bundelt de meest idyllische golfplekjes die stuk voor stuk een aparte, soms nostalgische sfeer uitademen. Met een korte omschrijving van de courses en hun geschiedenis leidt hij je rond doorheen het Europese golflandschap. Champagne verwacht wel een basiskennis van de lezer, want hij schuwt het gebruik van golfterminologie zeker niet. Het boek is echter doorspekt met prachtig beeldmateriaal, wat het vlot leesbaar maakt. Zo maakt de auteur ongetwijfeld verschillende niet-golfers warm voor enkele beginnerslessen in de plaatselijke golfclub. Al lijkt het toch eerder een wegdroomboek, want het clichébeeld van de mondaine sport wordt niet meteen ontkracht. (BP)

‘De 100 mooiste golfbanen in Europa’ van Xavier Champagne werd uitgegeven bij Linkeroever, telt 207 pagina’s en kost €19,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content