David Goffin en Nafi Thiam ook geprezen in de VS

© BELGAIMAGE

David Goffin en Nafi Thiam zijn de topfavorieten om zaterdag tot Belgisch Sportman en Sportvrouw van het Jaar verkozen te worden. Maar ook het Amerikaanse magazine Sports Illustrated heeft hun prestaties opgemerkt.

Nafi Thiam wordt door Sports Illustrated als zevende gezet in de ranking met de fitste 50 atletes ter wereld van 2017, na onder meer turnster Simone Biles (1), atlete Allyson Felix (2) en zwemster Katie Ledecky (3), maar voor Serena Williams (9) en skiester Lindsey Vonn (10). Sports Illustrated haalt onder meer de tweet aan van tweevoudig olympisch kampioen tienkamp Ashton Eaton. Die postte, nadat Thiam in Götzis de magische kaap van de 7000 punten in de zevenkamp had gerond: ‘There is a good chance, and there always has been, that the best athlete in the world is a woman.’ Volgens SI is de 23-jarige Belgische ‘wellicht de beste atlete van wie je nog nooit gehoord hebt – en ze kan vlugger lopen, hoger springen en verder gooien dan de meesten.’

David Goffin (27) kreeg van Sports Illustrated, in een eindejaarslijstje over het internationale tennis, de Professional of the Year Award, voor de tennisser die zich als de beste prof gedraagt en voor zijn sport leeft. SI looft vooral dat ‘LeGoff ondanks zijn weinige fysieke talenten toch opklom tot de zevende plaats op de wereldranglijst’, en dat hij op de ATP Finals in Londen zowel Nadal als Federer versloeg. Het Amerikaanse magazine prijst de Luikenaar ook omdat hij, nadat hij in Roland Garros een zware enkelblessure had opgelopen door over een mat naast het terrein te struikelen, daarna toch moedig bleef vechten. Zonder klachten of zonder achteraf met rechtszaken te dreigen.

Goffin kan, als hij medefavoriet Greg Van Avermaet afhoudt in de stemming, zaterdag de eerste tennisser worden die tot Belgisch Sportman van het Jaar verkozen wordt. Thiam kan als eerste Belgische atlete voor de derde keer de titel van Sportvrouw van het Jaar krijgen (na 2014 en 2016). Ze zou zo ook op gelijke hoogte komen met zwemster Carine Verbauwen. Alleen Ingrid Berghmans, Kim Clijsters (elk acht keer verkozen) en Justine Henin (viermaal) zullen dan nog boven haar staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content