Dakar 2014: Belgische motorrijder Eric Palante komt om

© Belga

De Belgische motorrijder Eric Palante is in Argentinië om het leven gekomen tijdens de Dakar-rally . Hoe dat precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De bezemwagen trof zijn lichaam aan.

De dood van Palante werd bevestigd door Thierry Puts, een persoonlijke vriend van de 50-jarige Luikenaar. De familie van Palante werd vrijdagnamiddag telefonisch door de koersdirectie op de hoogte gebracht.

Geen noodsignaal

Over de precieze omstandigheden van zijn overlijden is nog niets bekend. Organisator ASO meldde in een communiqué dat het levenloze lichaam van Palante vrijdagochtend om 8u30 teruggevonden werd door de bezemwagen. Dat gebeurde aan kilometer 143 van de vijfde etappe van Chilecito naar San Miguel de Tucuman.

Onderzoeksrechter Analia Castro de Massucco zoekt uit hoe Palante om het leven kwam. In de namiddag was Palante nog met water bevoorraad. Sindsdien was er geen nieuws van de rijder, ook geen noodsignaal.

Aan het einde van de vierde etappe kende Palante problemen met zijn motor en moest hij de hele nacht doorwerken om zijn Honda weer startklaar te krijgen. “Ik heb niet geslapen. Misschien dat ik tijdens de rit enkele ‘powernaps’ doe om wat te recupereren. Opgeven staat niet in mijn woordenboek”, verklaarde hij toen.

65ste Dakar-dode

Palante was aan zijn elfde Dakar bezig. Over drie weken, op 21 januari, zou hij 51 worden. Hij laat een vrouw Monique en vijf kinderen na. Palante is de 23e deelnemer die om het leven komt in 36 edities van

de monsterrally sinds 1979. Daarnaast vielen er ook al slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren. Dat brengt het dodental op 65. Donderdag stierven ook al twee journalisten die met hun auto een ravijn inreden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content