Croenen, Dekoninck, Surgeloose en Timmers zwemmen finale 4×200 vrije slag

© BELGA

Louis Croenen, Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers – in die volgorde – zwemmen in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 4u38 de finale van de 4×200 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dat meldt coach Ronald Gaastra op Twitter.

In vergelijking met het team dat in de reeksen het ticket voor de eindstrijd met acht landen behaalde, komt Pieter Timmers in de plaats van Emmanuel Vanluchene. De Belgen zetten in de reeksen een chrono van 7:08.72 op de tabellen. Ze kwamen zo in de buurt van de Belgische besttijd, die sinds het voorbije EK in Londen 7:08.28 bedraagt. Louis Croenen en co. realiseerden de zevende chrono van de reeksen. Glenn Surgeloose was in de reeksen de slotzwemmer. Hij schuift op naar de derde plaats in de volgorde, Timmers moet het ditmaal afmaken.

Kritiek

Het team zou aanvankelijk forfait geven voor de reeksen van de 4×200 meter vrij. Omdat er dinsdag met de reeksen van de 100m vrij (voor Timmers en Surgeloose) en later op de dag met de finale van de 200m vlinder (voor Croenen) nog wedstrijden op het menu stonden, werd eerst beslist om geen Belgisch team te laten starten. Na een nachtje slapen (en ook flink wat kritiek van buitenaf) kwam men uiteindelijk op die beslissing terug. Met name Surgeloose was van binnenuit heel kritisch voor de manier van doen.

Eerder op deze Spelen werden de Belgische mannen (Vanluchene, Surgeloose, Timmers en Jasper Aerents) nog zesde in de finale van de 4x100m vrij.

Vier jaar geleden op de Spelen in Londen strandde het Belgische 4x200m-team op de 12e plaats.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content