Colsaerts klaar om geschiedenis te schrijven

© IMAGEGLOBE

Nicolas Colsaerts is de eerste Belg in meer dan vijftig jaar die aan de prestigieuze Masters zal deelnemen, één van de vier majors in het golf.

Nicolas Colsaerts is de eerste Belg in meer dan vijftig jaar die aan de prestigieuze Masters zal deelnemen, één van de vier majors in het golf.

The Masters (van 11 tot 14 april), op het legendarische domein van Augusta National in Georgia, is de eerste belangrijke afspraak van het nieuwe golfseizoen. De eerste major, waarvan je er vier per seizoen hebt, naar analogie met de grandslamtoernooien in het tennis.

Enkel de top 50 op de wereldranglijst, aangevuld met een veertigtal genodigden die voldoen aan strenge criteria, mogen er deelnemen en meedingen naar de hoofdprijs: het traditionele groene ledenjasje en een som van om en bij het anderhalf miljoen dollar.

Daarbij voor het eerst sinds 1958 ook een Belg: Nicolas Colsaerts (30), de huidige nummer 41 op de wereldranglijst. Meer dan vijftig jaar geleden was die eer weggelegd voor Tervurenaar Flory Van Donck. In 1975 werd ook onze landgenoot Donald Swaelens uitgenodigd, maar wegens ziekte moest die toen uiteindelijk verstek geven.

Snelle greens

Dat Colsaerts mee zal strijden voor een plaats in de top tien hoeven we niet meteen te verwachten, want typisch voor de Amerikaanse PGA-tour, en al zeker op Augusta National, zijn de snelle greens. Gezien het feit dat Colsaerts pas voor het eerst deelneemt aan de PGA-tour is een aanpassingsperiode logisch.

Als hij op zaterdag 13 april de cut (wanneer de helft van de deelnemers afvalt) haalt, mogen we al van een straffe stunt spreken.

Alle ogen zijn op Tiger Woods gericht. De Amerikaanse vedette nam eind maart zijn vertrouwde nummer-1-stek op de wereldranglijst weer in na drie jaar dolen.

Grootste uitdagers zijn good old Phil Mickelson, de winnaar van vorig jaar Bubba Watson, en de Noord-Ier Rory McIlroy, die weliswaar sinds hij van Titleist overschakelde op Nikemateriaal in een neerwaartse spiraal belandde. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content