Club Brugge-bus brengt Europese Commissie naar eedaflegging

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Opvallend beeld gisteren: de leden van de nieuwe Europese Commissie reisden voor hun eedaflegging bij het Europese Hof van Justitie naar Luxemburg in de spelersbus van Club Brugge. Wat zit daarachter?

De 28 leden van de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker, onder wie Marianne Thyssen (CD&V), trokken gisteren samen van hun Brusselse kantoren naar het Groothertogdom Luxemburg, om de eed af te leggen voor het Europese Hof van Justitie.

Als de strikte onafhankelijkheid die ze moeten nastreven, ook geldt ten aanzien van het Belgische voetbal, dan haalde de Commissie zich toch een klein perceptieprobleem op de hals: ze reisde naar Luxemburg in de blauwzwarte spelersbus van Club Brugge.

Veel moet daar echter niet achter gezocht worden. Kirsten Willem, conversation manager bij Club Brugge, legt uit aan Sportmagazine.be: ‘Wij hebben een deal met Eltebe Keolis, een bedrijf dat bussen verhuurt. Wanneer onze bus niet gebruikt wordt, kan ze worden verhuurd, zoals in dit geval aan de Europese Commissie,’ luidt het.

Vicevoorzitter en voetballiefhebber Frans Timmermans had er wel schik in. ‘Benieuwd of de spelers vaste plaatsen hebben en waar Ruud Vormer dan zit. Geweldige voetballer en een ontzettend aardige vent’, schreef hij voor aanvang van de reis op Facebook. Vormer verdedigde vier jaar de kleuren van Roda JC, de favoriete club van de Nederlander.

Ruud Vormer
Ruud Vormer© Belga Image

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content