Braziliaanse voetbalster Bruno Fernandes krijgt 22 jaar cel voor moord

© Reuters

De Braziliaanse voetballer Bruno Fernandes de Souza (28), ex-doelman van Flamengo in eigen land, is veroordeeld tot 22 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Eliza Samudio.

De Braziliaanse voetballer Bruno Fernandes de Souza (28), ex-doelman van Flamengo in eigen land, is veroordeeld tot 22 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Eliza Samudio. Samudio, een model, had een klacht ingediend tegen de doelman opdat hij zijn zoontje Bruninho, waarvan ze vier maanden eerder beviel, zou erkennen.

Bruno ontkende voor de rechtbank van Contagem dat hij de opdracht had gegeven om haar te vermoorden. ‘Ik wist het niet, en ik was niet de opdrachtgever. Maar ik heb de feiten wel aanvaard’. Volgens hem is het zijn vriend Luiz Ferreira Romão, alias ‘Macarrao’, die alles georganiseerd heeft. Die ‘Macarrao’ werd in november veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar voor moord en voor de ontvoering van Samudio en haar kind. Tijdens zijn proces gaf hij aan dat Bruno wel degelijk de opdrachtgever was voor de moord op Samudio.

Bruno zit ondertussen al meer dan twee jaar achter de tralies. Hij werd in 2010 al veroordeeld voor geweldpleging tegen de jonge vrouw. Hij zou haar gedwongen hebben tot abortus nadat hij vernomen had dat ze zwanger was.

De ex-doelman maakte volgens waarnemers kans op een plaatsje in de Braziliaanse selectie voor het WK voetbal van volgend jaar in eigen land. (AFP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content