Bloso legt nieuwe accenten

© Belga Image
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine

Philippe Paquay volgde één jaar geleden Carla Galle op als administrateur-generaal van Bloso, de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Hij heeft nieuwe accenten gelegd en wil vooral inspelen op een veranderend sportlandschap.

Met een betere anticipatie op maatschappelijke ontwikkelingen en met andere en effectieve communicatiemiddelen wil Paquay de buitenwereld duidelijk maken waar Bloso voor staat. En dat is veel meer dan alleen het organiseren van sportkampen en sportklassen.

In Sport/Voetbalmagazine praat Philippe Paquay uitgebreid in welke richting Bloso moet evolueren en hoe het zijn terrein wil verbreden. Het belang van sport om andere maatschappelijke doelen te realiseren, het streven naar een evenwicht tussen kwaliteit en grootte van de sportclubs, het waken over een juiste balans tussen breedtesport en topsport, het inspelen op nieuwe trends in de sportbeoefening en nog veel meer.

De missie van Bloso is al oud, maar blijft brandend actueel: zoveel mogelijk Vlamingen aan het sporten krijgen. Op een kwalitatief hoogstaande manier. Vandaar dat er ook een grote zorg is voor gekwalificeerde trainers.

Paquay: ‘Een goede coach is levensbelangrijk als je naar kwaliteit streeft. Maar als je weet dat de helft van de sporters nog altijd opgeleid wordt door mensen zonder kwalificaties, dan weet je dat er nog jaren werk is.’

En: ‘Wie weet dat wij hier elk jaar 7000 trainersdiploma’s uitreiken? De Vlaamse trainersschool is een product van Bloso en geldt in Europa als hét model om te volgen.’

Het volledige interview met Philippe Paquay, deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content