Belgen kunnen meebetalen voor voetbalstadions

© Belga

Wie op een volkslening intekent, kan mee een nieuw stadion voor de Rode Duivels financieren. Voetbalstadions zijn een van de twintig projecten waarin banken met het geld van volksleningen kunnen investeren.

Wie op een volkslening intekent, kan mee een nieuw stadion voor de Rode Duivels financieren. Voetbalstadions zijn een van de twintig projecten waarin banken met het geld van volksleningen kunnen investeren, blijkt uit een ontwerp van koninklijk besluit. Dat meldt De Tijd.

Met de volkslening brengt de regering van premier Elio Di Rupo (PS) begin volgend jaar een nieuw spaarproduct op de markt. Het fiscaal voordeel – slechts 15 in plaats van 25 procent roerende voorheffing – moet zo veel mogelijk Belgen overtuigen om in te tekenen. Ook met de investeringsprojecten wil de regering mensen over de streep trekken.

Investeren in de bouw van voetbalstadions behoort tot de mogelijkheden. Steven Martens brak onlangs al een lans om een nieuw stadion te financieren via een volkslening. De CEO van de voetbalbond hoopt dat de hype rond de Rode Duivels een extra stimulans is. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content