Beelden helmcamera Michael Schumacher zijn bruikbaar

© AFP

De helmcamera die Michael Schumacher op het moment van zijn skiongeval droeg, werkte zoals het hoorde en de beelden zijn bruikbaar.

De helmcamera die Michael Schumacher op het moment van zijn skiongeval droeg, werkte zoals het hoorde en de beelden zijn bruikbaar.

Dat meldt een bron die het dossier van dichtbij opvolgt. Het bestaan van de helmcamera werd pas vorige vrijdag onthuld, vijf dagen na het ongeluk.

Formule 1-legende Michael Schumacher ligt sinds 29 december in een kunstmatige coma na een skiongeval in de Franse Alpen. De 45-jarige Duitser heeft een zwaar hersenletsel en werd in het universitaire ziekenhuis van Grenoble al twee keer geopereerd aan het hoofd. Zijn toestand wordt als kritiek maar stabiel beschouwd.

Woensdag organiseren het parket en de politie die belast zijn met het onderzoek een persconferentie.

Schumachers vrouw Corinna roept intussen de media op het ziekenhuis van Grenoble te verlaten. ‘Ik vind het belangrijk dat jullie de artsen in het ziekenhuis met rust laten, zodat zij in alle rust hun werk kunnen doen’, zegt ze. ‘Heb alsjeblief vertrouwen in de persberichten die zij verspreiden en verlaat het ziekenhuis. Laat hen en onze familie met rust.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content