Basketclub Verviers-Pepinster is failliet

© Belga

De Algemene Vergadering van de vzw Verviers-Pepinster heeft beslist om de vzw te ontbinden. Daardoor valt het doek voor basketclub Pepinster, de oudste Waalse club in eerste klasse.

De Algemene Vergadering van de vzw Verviers-Pepinster heeft beslist om de vzw te ontbinden. Daardoor valt het doek voor basketclub Pepinster, de oudste Waalse club in eerste klasse.Het faillissement wordt maandag voorgelegd aan de handelsrechtbank van Verviers, die ook de vereffenaar aangesteld door de Algemene Vergadering moet goedkeuren.

Het stamnummer 46 verdwijnt, maar Pepinster kan voortdoen in derde klasse, want stamnummer 46bis behoort toe aan de amateurvleugel. De stemming was zondagavond erg somber in de Hall du Paire. De Algemene Vergadering kon niet anders dan de vzw, die de club beheert, ontbinden.

‘Dit is een beslissing voor de toekomst’, zei Pepinster-voorzitter Victor Bosquin. ‘Vijf jaar geleden hebben we opnieuw geïnvesteerd in de club. We brachten het tekort terug van drie miljoen euro tot 1,8 miljoen euro. Maar vandaag kunnen we ons geen gelijkaardig scenario veroorloven, want we zijn niet zeker dat we deze zaak tot een goed einde kunnen brengen.’

‘De club had 700.000 euro nodig om zijn schulden aan te zuiveren en om weer een gezonde buffer te hebben. Maar de algemene vergadering heeft vastgesteld dat we dat geld nooit zouden vinden’, besloot Bosquin.

Kan Pepinster het huidige seizoen nog uitdoen? Hiervoor zou de club nog 53.000 euro bijeen moeten krijgen. ‘De vereffenaars aangesteld door de Algemene Vergadering moeten deze mogelijkheid bekijken, maar ik ben vrij pessimistisch’, verklaarde Pierre-Eric Defrance, advocaat van de club. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content