Barcelona-coach Tito Vilanova (44) lijdt opnieuw aan kanker

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Eind november vorig jaar, toen hij nog assistent was van Guardiola, werd bij Vilanova een tumor uit zijn speekselklieren verwijderd.

Bij Tito Vilanova (44), de trainer van FC Barcelona, is opnieuw kanker vastgesteld, melden verschillende Spaanse kranten.

Barcelona heeft het nieuws bevestigd. Vilanova wordt donderdag al geopereerd en zal daarna zes weken chemotherapie en bestraling moeten ondergaan.

De taken van Vilanova bij Barcelona worden voorlopig overgenomen door zijn assistent Jordi Roura.

Geen Guardiola
Andoni Zubizarreta, sportief directeur van Barcelona, zei op een persconferentie: “Vilanova is onze trainer en blijft onze trainer. De geruchten dat we Josep Guardiola willen overhalen om terug te komen, zijn nergens op gebaseerd.”

De 45-jarige Roura is een ex-speler van Barcelona. Dit seizoen werd hij er hulptrainer. Voordien was hij scout voor de club.

Tumor

Eind november vorig jaar, toen hij nog assistent was van Pep Guardiola, werd bij Vilanova een tumor uit zijn speekselklieren verwijderd. Hij moest toen verschillende maanden herstellen.

Vilanova is sinds deze zomer hoofdtrainer bij Barcelona, waar hij Guardiola opvolgde. Hij doorstond toen alle medische controles en kreeg ook groen licht van zijn artsen om de functie op te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content