Baeyens: ‘België moet stempel drukken op Europese volleybal’

© BELGA

Dominique Baeyens (ex-Roeselare) vindt steeds beter zijn draai als bondscoach van de Belgische volleybalploeg en kijkt met ambitie uit naar komende zomer.

Dat Dominique Baeyens tevreden is met zijn job bleek enkele weken geleden al. Toen tekende hij bij tot 2016, hoewel een niet nader genoemd team stevig aan zijn mouw trok. “Ik geef toe dat ik het tijdens de maanden oktober en november echt wel moeilijk had om niet langer dag in dag uit met topvolleyballers bezig te zijn”, geeft de ex-coach van Knack Roeselare toe in Sport/Voetbalmagazine.

“Maar gaandeweg vond ik mijn weg in de volleybalschool (waarvan Baeyens ook het hoofd van het technisch kader is, nvdr) en werd ik daar meer en meer betrokken bij beleidsbeslissingen. Ook dat luik van mijn job – de toptalenten de best mogelijke begeleiding geven – bevalt me steeds meer.”

Als bondscoach wacht hem de komende maanden de ene uitdaging na de andere. “Ons zomerprogramma oogt werkelijk fantastisch. Op 2 mei beginnen we te trainen met het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk (23 tot 26 mei, nvdr) als eerste doel. Begin juni volgen dan de superbelangrijke EK-barragewedstrijden tegen Griekenland. Daarna volgt de Euro League en hopelijk in september dan de EK-eindronde. Kortom, deze zomer moet de nationale ploeg zijn stempel kunnen drukken op het Europese volleybal.”

Presteren op het EK

Het programma is fraai, de ambities zijn dat ook. Baeyens: “In Kortrijk, met Roemenië, Noord-Ierland en Oostenrijk, kunnen we niet tevreden zijn met minder dan de eerste plaats. Niet eenvoudig, evenmin als de dubbele confrontatie tegen Griekenland, maar ook die willen we winnend afsluiten om vervolgens te presteren op het EK.”

“De Euro League tussenin geldt zeker niet louter als voorbereiding op dat EK. Kunnen we in de Euro League de finale halen, dan bestaat de mogelijkheid om volgend jaar aan de World League deel te nemen. Op langere termijn hopen we daar te geraken, dus stilaan de eerste passen te zetten op wereldniveau.” (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content