Shelly-Ann Fraser-Pryce en Noor Vidts staan begin september op Memorial

© belga

De Jamaicaanse sprintkoningin Shelly-Ann Fraser-Pryce en meerkampster Noor Vidts zakken op vrijdag 2 september af naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion voor de Memorial Van Damme, zo maakten de organisatoren bekend.

De 35-jarige Fraser-Pryce zal er deelnemen aan de 100 meter. Iets meer dan een week geleden veroverde ze in het Amerikaanse Eugene haar vijfde wereldtitel op de 100m bij de vrouwen. Daarnaast staan er ook nog vier aflossingstitels op haar palmares en eentje op de 200m.

Ze werd olympisch kampioene in 2008 in Peking en in 2012 in Londen. Vorig jaar in Tokio moest ze vrede nemen met zilver en zag ze het goud voor de tweede keer op rij naar Elaine Thompson-Herah gaan. Enkel het wereldrecord ontbreekt op haar erelijst.

Voor haar wordt het een blij weerzien met Brussel. In 2013 vestigde ze het meetingrecord dat nog steeds overeind staat (10.72, in 2016 geëvenaard door Elaine Thompson-Herah). Bij haar laatste passage in 2019 moest Fraser-Pryce nipt de duimen leggen voor Dina Asher-Smith.

Intussen voegden de organisatoren ook het verspringen toe aan het programma en zo krijgt Noor Vidts de kans om zich te tonen aan het thuispubliek in een van haar favoriete disciplines. De indoorwereldkampioene werd onlangs vijfde in de zevenkamp in Eugene.

Eerder al bevestigden Mondo Duplantis (wereldkampioen met een nieuw wereldrecord), Nafi Thiam (goud op de zevenkamp), Yaroslava Mahuchikh (zilver in het hoogspringen) en Erriyon Knighton (brons op de 200m en jongste medaillewinnaar ooit op een WK) hun komst.

Partner Content