Antwerp Hockey Club: ‘We love you Gierts’

© Belga

De Royal Antwerp Hockey Club, het team van Sofie Gierts, is niet gelukkig met de beslissing om de 32-jarige topspeelster niet te selecteren voor de Olympische Spelen in Londen.

De Royal Antwerp Hockey Club, het team van Sofie Gierts, is niet gelukkig met de beslissing om de 32-jarige topspeelster niet te selecteren voor de Olympische Spelen in Londen. In een persbericht drukt de kersverse landskampioen in het vrouwenhockey zijn steun voor Gierts uit. De Antwerp Dames wachtten naar eigen zeggen om te reageren tot ze zeker waren van de titel om zo de focus op het kampioenschap te kunnen houden. “Nu ons doel is bereikt, willen wij als ploeg ook onze mening geven over wat er de laatste maanden is gebeurd”, klinkt het.

‘We love you Gierts’

“Sofie is iemand met een enorme ervaring, haar palmares kent iedereen. Tijdens dit seizoen hebben we Sofie op haar hoogste niveau zien spelen. Zij was een steun voor de speelsters die wat minder speeltijd kregen, en ze stond de ervaren speelsters op elke moment bij. Sofie leerde ons wat teamspirit betekent. Zij leerde ons om de ploeg op de voorgrond te zetten, en niet het individu, en leerde ons ook om steeds onze verantwoordelijkheid op te nemen. De Sofie die wij kennen, is ongelooflijk.”

“Wij zijn het helemaal niet eens met de beslissing om Sofie niet naar de Spelen te sturen. De hele ploeg staat achter Sofie, onze steun is de weerspiegeling van haar vrijgevigheid en enorme menselijke kwaliteiten die zij bezit. Sofie is een persoon met een hart van goud en zij verdient onze steun. We love you Gierts”, besluit het bericht.

De precieze reden waarom Gierts niet werd geselecteerd, is niet duidelijk. “Omwille van de sereniteit”, zo stelde de Belgische Hockeybond. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content