Adam Scott wint als eerste Australiër Masters golf

© AFP

De 32-jarige Australiër Adam Scott heeft in Augusta, Georgia het Masters golf (6,13 miljoen euro) gewonnen. Hij is de eerste Australiër op de erelijst van het Masters.

De 32-jarige Australiër Adam Scott heeft in Augusta, Georgia het Masters golf gewonnen. Hij is de eerste Australiër op de erelijst van het Masters.

Het eerste major van het seizoen kreeg een pletsnatte, maar zinderende finale. Adam Scott nam pas na een tweede extra hole afstand van de Argentijn Angel Cabrera. Zij waren allebei met 279 slagen, negen onder par, geëindigd. De Australiër Jason Day werd op twee slagen derde. De Amerikaan Tiger Woods, viervoudig winnaar en nummer een van de wereld, strandde op vier slagen op een gedeelde vierde plaats.

Voor Scott, de eerste Australiër op de erelijst van het Masters, is het de eerste overwinning in een major. Twee keer greep hij er net naast. Hij werd tweede in het Masters van 2011 en in het Open Championship.

De zege leverde Scott naast 1,1 miljoen euro het felbegeerde ‘Green Jacket’ op. Dat werd hem over de schouders geschoven door de uittredende kampioen Bubba Watson. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content