9.000 km lange Dakar Rally trekt door Argentinië, Bolivia en Chili

© BelgaImage

De Dakar Rally van 2015 is 9.000 km lang en heeft Argentinië als begin- en eindpunt.

De Dakar Rally van 2015 is 9.000 km lang en heeft Argentinië als begin- en eindpunt. De rijders trekken ook door Chili en Bolivië. Dat nieuws maakte wedstrijddirecteur Etienne Lavigne bekend.

Het startschot voor de wedstrijd, die dertien etappes telt, wordt op 4 januari gegeven in Buenos Aires. Dertien dagen later, op 17 januari, zal de eindstreep eveneens in de Argentijnse hoofdstad liggen. “Het precieze parcours zal volgende week worden voorgesteld door de gaststeden”, verklaarde Lavigne op de voorstelling van de nieuwe Dakar Rally, die voor de zevende keer In Zuid-Amerika plaatsvindt.

“De grote nieuwigheid van deze editie is dat er nu in elke categorie marathonetappes worden georganiseerd. Voor de motoren en de quads was dat dit jaar al het geval, maar nu worden ze ook uitgestippeld voor de auto’s en de vrachtwagens.”

Wedstrijddirecteur Lavigne hoopte ook op een terugkeer van Peugeot in de Rally. “Die deelname is nog niet zeker. We praten er vaak over en het zou natuurlijk een goede zaak zijn als ze deelnemen”, verklaarde hij.

Tussen 1987 en 1990 won Peugeot de Rally vier keer. “Het zou de competitie bij de auto’s alleen maar spannender maken. Voor Peugeot rijden enkele grote namen en dat zal de spanning in de race alleen maar ten goede komen. Voor een organisator is dat mooi meegenomen, en daarom hoop ik dat Peugeot volgend jaar aan de start zal verschijnen.”

Ondertussen werd de deelname van het Franse automerk ook bevestigd. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content