Net voor de competitiestart wisselde Bologna even van trainer.

Fabio Capello is opgelucht. Sinds vorige woensdag is de trainer van AS Roma niet meer de oudste trainer in de Serie A. Dat komt omdat Francesco Guidolin het bij Bologna niet meer zag zitten. Nooit klikte het echt met de supporters, die het hem vorig jaar kwalijk namen dat hij Beppe Signori naar de bank verwees.

Toen duidelijk werd dat ook aanvaller Julio Ricardo Cruz aan Inter verkocht zou worden, diende Guidolin zijn ontslag in bij de club waar hij in vier jaar nooit slechter deed dan een zevende plaats. Guidolin werkte sinds 1993 in eerste klasse : bij Atalanta, Udinese en Vicenza – waarmee hij de beker won en de halve finale van de beker voor bekerwinnaars bereikte. Zijn opvolger, Carlo Mazzone, hield het in mei na drie jaar voor bekeken bij Brescia en weigerde kort daarop een aanbod van neo-eersteklasser Ancona, omdat hij er te weinig sportief perspectief zag.

Mazzone ként Bologna. Hij werkte er al twee keer, het laatst in het seizoen 1998/99. Mazzone heeft met 703 eersteklassewedstrijden als trainer ervaring zat. Hij debuteerde bij derdeklasser Ascoli in 1968 en bracht die ploeg naar de Serie A. Daarna werkte hij in eerste bij Fiorentina, Catanzaro, Lecce, Pescara, Cagliari, AS Roma, Napoli en Perugia. Bij Bologna vindt hij een uitstekend geleide, sobere club die exact tien jaar geleden in derde klasse van het failliet werd gered door eigenaar Giuseppe Gazzoni, die sindsdien een strikt financieel beleid voert.

Na het vertrek van Cruz zijn de sterren van de zevenvoudige Italiaanse kampioen ouderdomsdeken en keeper Gianluca Pagliuca én spits Beppe Signori. Liefst zou Mazzone ook Roberto Baggio naar Bologna halen. Bij Brescia werkten ze uitstekend samen én Baggio hervond in 1997 bij Bologna zijn tweede adem. Desnoods kan de transfer in januari plaatsvinden. (GF)

MILAN won vrijdag in Monaco zijn vierde Europese supercup. Het klopte Porto met 1-0. De vorige supercup dateerde al van 1994. INTER liet Nicola Ventola naar Siena gaan. Bij Bologna haalde het Julio Ricardo Cruz (28) weg. Als linksachter kocht het bij Lyon linksachter Jérémie Brechet (24). UDINESE huurde van het Argentijnse Velez Sarsfield middenvelder Lucas Castroman. Die was vorige maand teruggekeerd omdat hij zich bij Lazio niet kon vinden in de voorgestelde financiële regeling. NIKE mag in de VS geen replica’s van de Juventusshirts verkopen. De aanwezigheid van shirtsponsor Tamoil (de Libische oliemaatschappij) is een inbreuk op de commerciële sancties. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Del Piero (Juventus), Trezeguet (Juventus), Adriano (Parma) 2 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content