Rode Duivel Karel Geraerts trekt er maar één week op uit, naar het zuiden, maar zijn agenda is ook buiten die week goed gevuld met uitstapjes en familiale verplichtingen. Tijd voor verveling zal er zeker niet zijn. Die ene week buitenland brengt hij door op Tenerife met zijn vriendin. Eindelijk met zijn vriendin eigenlijk, want vaak is dat nog niet gelukt. Tot voor enkele jaren was Geraerts genoodzaakt om met zijn broer of met vrienden op reis te gaan. Sinds zijn vriendin Els niet langer in het onderwijs werkt, kan hij met haar op vakantie. En dat doet toch wel deugd : “Met vrienden op vakantie gaan begon ik op den duur wat beu te worden. Het is logisch dat je met je vriendin wil gaan. Met een weekje komen we toe. Ik verlang niet zoveel van een vakantie. Als er maar zon en zee is, dan ben ik tevreden. Daarom gaan we ook altijd naar het zuiden.”

Je zou Geraerts met zijn vlasblonde haren niet meteen als een zonneklopper typeren, maar schijn bedriegt : “Ik kan het best wat uurtjes volhouden in de zon. Gelukkig verbrand ik helemaal niet snel, dus dat komt altijd wel goed. Op het strand, in de zon, met een cd’tje op, meer moet dat niet zijn. Lekker relaxen is toch het belangrijkste op vakantie.” Die rust zou natuurlijk wel verstoord kunnen worden door Belgische voetballiefhebbers – Tenerife blijft voor heel wat landgenoten een favoriete reisbestemming – maar Geraerts zit daar niet mee : “We gaan op vakantie waar we willen, waar we zin in hebben. Ik ga me op reis echt niet verstoppen.”

Dag in dag uit aan het strand liggen, met als enige afwisseling een verkwikkende duik in de zee of een plons in het zwembad, het klinkt aanlokkelijk. Anderzijds kan een sporter natuurlijk ook niet altijd stilzitten. Wat bewegen tussendoor, een eindje lopen of een partijtje tennis, dat is één optie, een andere mogelijkheid is rondtrekken, de streek verkennen en een paar dingen bezichtigen. En daarvoor is Geraerts zeker te vinden : “Ik denk dat we er wel een paar dagen met de jeep opuit trekken. Een beetje rondrijden door de streek, dat doen we wel graag. Vorig jaar waren we met vier op reis in Portugal. Dan zijn we met een auto helemaal tot in Spanje gereden, wat toch al gauw een paar honderd kilometer was. Maar we plannen dat nooit op voorhand. We zien wel wat de dag ons brengt. Daar is het vakantie voor.”

Een echte reisduif is Geraerts nochtans niet. Gevraagd naar zijn ultieme droombestemming, moet hij even diep nadenken, vooraleer hij het op de Verenigde Staten houdt. Een paar weken Miami en omgeving zou hij wel zien zitten. Maar dat zal weggelegd zijn voor na zijn voetbal- carrière. S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content