Zaterdag is het weer Genk tegen STVV, de match(en) van het jaar in Limburg. “Zoals altijd willen we onze supporters graag de zege aanbieden,” zegt Wouter Vrancken (24), middenvelder van Sint-Truiden, “maar ik denk niet dat er bij ons spelers rondlopen die anti-Genk zijn. In voetbal kan alles ook snel veranderen, hé. Zie Davy Schollen. Die was ook niet voor Genk, maar hij speelt er nu wel (lacht).”

Er is een tijd geweest dat net voor de derby altijd wel ergens te lezen stond dat Genk belangstelling had voor een speler van STVV. Jij bent ook ooit aan de beurt geweest, niet ?

Wouter Vrancken : “Ja, maar daar was toen wel iets van aan, hoor. Aimé Anthuenis heeft toen zelfs naar mij thuis gebeld. Maar uiteindelijk werden er twee Finnen gehaald.”

Nu is het : Brann Bergen wil Vrancken.

“Van mijn manager vernam ik dat ze mij zullen komen scouten. Op dit moment is het een nog niet zo concrete belangstelling.”

Je hebt anders wel de kracht, de mentaliteit en de looks van een Viking.

“Misschien wel. De uitdaging en het avontuur spreken mij ook wel aan. Maar mijn contract loopt af en ik wil alles bekijken wat op mij afkomt, zeker ook van de kant van Sint-Truiden.”

Je wil je carrière op Staaien afsluiten ?

“Dat nog net niet (lacht). Het kan, maar mijn ambitie zal toch altijd zijn om iets hogers of iets anders te proberen.”

STVV leek op goeie weg na overwinningen in Bergen en tegen Lierse, maar dan gaan jullie er voor de beker uit tegen Bocholt !

“We haalden zes op zes, ja, maar het blijft toch nog iedere keer knokken om de punten te halen. Dat moeten we blijven doen tot het echt weer gaat draaien. Tegen Bocholt deed het dat dus duidelijk niet. De beker blijft iets speciaal, dat blijkt weer uit de uitslagen. Dat staat los van de competitie, het is één dag : eruit of erdoor. ”

Désiré Mbonabucya gemist om het verschil te maken ?

“In goeie doen zoals tegen Lierse kan Désiré veel voor ons forceren. Hopelijk komt hij in dezelfde vorm terug van de interland tegen Namibië.”

Tegen Lierse was ‘de bult’ een bondgenoot.

“Ik denk dat een oneffenheid op je eigen veld toch vooral een nadeel is, zeker als je zoals vorig seizoen vloeiend en snel wil spelen. Daar wen je niet aan, het blijft ambetant. Wél positief is dat het veld nu vier meter breder is. Tegen ploegen die alles dicht gooien, is het nu iets makkelijker om erdoor te geraken. Al is dat tegen Bocholt niet gebleken.”

Waar is Danny Boffin op zijn best ? Op de flank, centraal of op de bank ?

“Daar zal ik mij niet over uitspreken. Dat is iets voor de trainer. Ik vind : de trainer is er om de strategie te bepalen en de ploeg op te stellen, en wij zijn er om het uit te voeren zoals hij het wil.”

Spelers mogen van de club geen jeugd meer coachen. Jij bent ermee gestopt, waarom anderen, zoals Danny Boffin bijvoorbeeld, niet ?

Danny is aan het laatste jaar van zijn carrière bezig, wij moeten de onze nog grotendeels maken. Dat maakt een verschil of je al dan niet tegen de club zal ingaan. Daarom besloten wij om ermee te stoppen. Tenslotte is STVV onze werkgever.”

Heb je geboden op het shirt van Johan Cruijff ?

“Neen, daarvoor is mijn budget ruimschoots ontoereikend (lacht).”

door Christian Vandenabeele

‘Tot het echt weer gaat draaien, blijft het iedere keer knokken om de punten te halen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content