Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met drie doelpunten en drie assists is de Lokerense spits Hakim Bouchouari een van de ontdekkingen van deze competitie. Na heel wat omzwervingen – Lokeren is zijn elfde ploeg – lijkt de 27-jarige aanvaller zijn draai te hebben gevonden. De beloning is een contractverlenging tot 2009. Als Lokeren vandaag/woensdag zijn inhaalwedstrijd tegen Lierse wint, zit er misschien ook sportief nog één en ander in.

Vond je de winst in Gent verdiend ?

Hakim Bouchouari : “Toch wel. Ik snap niet dat GeorgesLeekens achteraf durfde beweren dat Gent recht had op een gelijkspel. Dat moet hij misschien zeggen als trainer van die ploeg, maar gelijk had hij niet. Gent vond ik vooral voor de rust heel slap spelen. Misschien voor een stuk ook wel onze verdienste. Als mijn strafschop binnen gaat, maken we er vier of vijf. Ik ben niet de eerste strafschopnemer, neen, dat is Kristinsson. Maar die stond niet meer op het veld en Drulic kwam met de bal in zijn handen op mij af. Dus nam ik hem maar. ( lacht) Helaas was de goal een tikkeltje te klein. Maar dan zie je weer hoe sterk die groep aan elkaar hangt : er kwamen direct zes, zeven spelers op me af om me op te beuren.”

Het klikt heel goed met Drulic.

“Ja, zowel op als naast het veld. Hij praat Spaans, maar wij behelpen ons met Engels en dat lukt uitstekend. Soms klikt het gewoon met een speler, soms niet. Met Bancé ligt het veel minder voor de hand, meestal weet ik nooit wat die gaat doen. Ik zeg altijd : als het klikt, dan zullen mijn maats veel aan me hebben, want ik ben iemand die meer goals aanreikt dan er zelf maakt. Dat zag je vorig jaar bij Nieuwkerken. Mijn partner van toen, scoort nu veel minder.”

Drie jaar geleden voetbalde je nog in eerste provinciale. Het gaat heel snel.

“Ja, en ik lijk me zonder veel problemen aan te passen. Na een week maakte ik al grapjes met die mannen. Drie jaar geleden deed ik er ook nog zaalvoetbal bij, in eerste klasse. Dat was toen nog te combineren, maar na zes weken zag ik toch dat dit mijn ding niet was. Leuk hoor, zaalvoetballen, lekker warm, binnen, nooit in de regen en de wind, veel sfeer ook, maar toch niks voor mij. Elf clubs al : iemand die het niet van dichtbij volgt, zou kunnen zeggen dat ik een moeilijk karakter heb. Maar daar ligt het niet aan, ik was gewoon ambitieus. In Nieuwkerken had ik voor twee jaar getekend, maar na één seizoen haalde Lokeren me daar weg.”

Wie weet wat overkomt je in Lokeren nog.

“Laat ons maar niet zweven. Ik ben hier graag, de sfeer is goed, de trainer heeft er een hecht geheel van gemaakt. Vorige week nog verstopte Vukomanovic de auto van Bancé. Die was na een tijdje wel lichtjes in paniek, maar het tekent onze vrolijkheid. We speelden gelijk tegen Anderlecht en Genk, verloren in de slotminuut bij Standard en wonnen in Brugge en Gent. In de topwedstrijden trokken we ons goed uit de slag, deze club moet ambities hebben. Champions League ? Welke ambities juist moeten we aan de winterstop aflijnen.”

Uw trainer is zéér ambitieus. Als Lokeren geen Europees haalt, is hij weg.

“Dat verbaast me niet. Hij presteerde goed bij Shakhtar Donetsk, maar toen de voorzitter daar de beste spelers verkocht, nadat hij eerder Muslin had verzekerd dat zoiets niet het geval zou zijn, ging onze trainer weg. Zo is hij. Bezeten van voetbal, maar rechtlijnig. Je moet die twee, de trainer en de voorzitter, eens horen discussiëren met elkaar. Noem het gerust in de clinch gaan. Zoiets is de voorzitter zelden overkomen, denk ik. De trainer wil nog versterking tijdens de winterstop, ik denk niet dat Roger Lambrecht zomaar JoaoCarlos of Vukomanovic zal kunnen verkopen.”

De trainer vindt het technische niveau van onze competitie maar bedroevend. Akkoord ?

“Hij heeft meer buitenlandse ervaring om te kunnen vergelijken, maar ik denk wel dat hij gelijk heeft. De nadruk ligt toch vooral op kracht en fysiek. Ik zie YvesVanderhaeghe niet zo snel twee bruggetjes maken, drie overstapjes en dan een hakje. Niks tegen Yves, maar dat kan hij niet. En zulke zaken zie je soms nog wel in het buitenland.”

PETER T’KINT

‘DEZE CLUB MOET AMBITIES HEBBEN. WELKE ? DAT MOETEN WE aan de winterstop aflijnen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content