‘Liever kwaliteit dan kwantiteit bij onze transfers’

Na Lokeren, Charleroi, Germinal Ekeren, Waregem, Genk, Anderlecht en Germinal Beerschot wordt Lierse de achtste Belgische eersteklasser waar routinier Aimé Anthuenis (66) als hoofdtrainer op de bank zit. Na drie seizoenen in het vagevuur van de Exqi League keert de viervoudige landskampioen terug naar eerste klasse. Anthuenis en zijn staf hebben nog vier weken om het team klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd tegen STVV.

Lierse haalde ietwat verrassend Joeri Dequevy binnen. Een type speler dat iedere trainer wel graag in zijn kern heeft?

Aimé Anthuenis: “We waren al een tijdje geïnteresseerd in hem, maar in eerste instantie was het voor ons onmogelijk om te concurreren met Standard en Anderlecht. Dequevy is talentvol, jong, Belgisch, en op meerdere posities inzetbaar.”

Daarnaast komt de Zuid-Afrikaan Lance Davids over van Ajax Cape Town. En ook de Japanse nationale doelman Kawashima zou dicht bij een akkoord met Lierse staan …

“Voorlopig hebben we twee inkomende transfers afgerond: LanceDavids en Joeri Dequevy. Dat is het enige wat ik kan bevestigen. Er zijn een aantal clubs die al redelijk actief geweest zijn op de transfermarkt, maar in Lierse is het nog relatief rustig gebleven. We hadden Bjarni Vidarsson er graag bij gewild, maar hij heeft voor KV Mechelen gekozen. Lierse kan zeker nog versterkt worden, al gaan we op dat vlak voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. De meeste spelers waarin we geïnteresseerd zijn, komen eerst meetrainen zodat we zeker zijn van ons stuk.”

Ook Hans Somers kwam even meetrainen. Volgens hem was er een gebrek aan respect van jouw kant.

“Dat is zijn versie van de feiten. Ik wens daar verder niet op te antwoorden.”

Is de kern op dit moment niet te groot?

“Dat zeg jij. Kevin Janssens herstelt van een operatie. En Eric Deflandre, Seth De Witte en Tim Matthijs, toch niet de minsten, verlaten de club. Er zullen wel nog een paar vertrekkers zijn.”

Vorig jaar domineerde Lierse tweede klasse en legde het zijn spel op aan de andere ploegen. Is het haalbaar om met dezelfde aanvallende intenties te spelen in eerste klasse?

“Vorig seizoen hebben we in de terugronde een reeks neergezet van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij. Dat soort cijfers is ondenkbaar in eerste klasse, dat beseft iedereen. Dat ik als trainer terugkeer naar eerste klasse, vind ik niet zo speciaal. Zolang je als trainer nog de motivatie vindt, moet je verder doen. Het is aangenaam werken bij Lierse en ik wil in augustus met een competitief elftal aan de competitie beginnen.” S

BREGT VERMEULEN

‘Zolang je als trainer nog de motivatie vindt, moet je verder doen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content