Hertha BSC plant de toekomst zonder Bobic, Rehmer en Hartmann.

In de jacht op een nieuw Europees ticket weken de spelers van Hertha BSC niet uit naar een zuiderse bestemming voor een comfortabel oefenkamp. Trainer Falko Götz legde er tijdens de winterstop eens duchtig de pees op in Berlijn. Zo bestond een doorsnee trainingsdag uit een loopsessie om acht uur ’s morgens in de buurt van de Teufelsberg, gezamenlijk ontbijt, training, middagmaal, siësta en een tweede training. In totaal vertoefden de spelers tien uur op de club.

Fredi Bobic (33) mocht door privé-omstandigheden een dag langer vakantie nemen. Niemand die in de Bundesliga meer scoort dan Bobic : tot nu toe maakte de spits 108 doelpunten in 280 wedstrijden. De kans dat hij straks Hertha BSC naar de Champions League voert, lijkt echter klein. Bobic, dit seizoen nog maar goed voor één treffer, is door het sterke presteren van Nando RafaelMarcelinho momenteel slechts tweede keuze. Bovendien wordt zijn contract straks niet verlengd.

Een lot dat ook die andere ex-internationals, Marko Rehmer (32) en Michael Hartmann (30), ondergaan. Het trio mag zich dus opmaken voor een afscheidstournee, al zou de club – door hun zware salaris – liever vandaag nog afscheid nemen. Hartmann onderhandelde met Hannover 96. “Het vertrouwen is weg. Ik wil nog minstens drie seizoenen meedraaien”, verklaarde de man die al 153 Bundesligaduels afwerkte. Rehmer is dan weer een ander geval. De verdediger, die maandelijks 95.000 euro op zijn bankrekening mag bijschrijven, werd eind vorig seizoen betrapt op het gebruik van betamethason. Geen verboden middel, want hij nam het geneesmiddel op voorschrift van een oorarts. De 35-voudige international vergat dit echter te melden aan de voetbalbond. Gevolg : vier maanden loonverlies, negen wedstrijden schorsing en een terugkeer naar de amateurs. Sedert eind oktober is hij weer inzetbaar, maar Rehmer – die veel last heeft van migraine – werd door Götz opzijgeschoven. Een pijnlijke afgang. (FV)

VfL Bochum contracteerde de Deense doelman Peter Skov Jensen (33) van FC Midtjylland. Hij tekende tot 2007. Om de degradatie te ontlopen contracteerde Freiburg twee verdedigers : Andres Ibertsberger (22, Austria Salzburg) en de Georgiër Otar Khizaneishvili (24, Dinamo Moskou). Het haalde de Nederlandse spits Samuel Koejoe (30) weg bij Wacker Tirol. Pekka Lagerblom werd door Werder Bremen tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Nürnberg. Roberto Pinto (26) verruilde Hertha BSC voor Arminia Bielefeld. De vleugelaanvaller tekende tot 2006. Kasey Keller (35) werd door Gladbach transfervrij weggehaald bij Tottenham. De Amerikaanse doelman tekende tot 2006. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 13 goals ; 2. Buckley (Bielefeld), Klose (Bremen) 10 goals ; 4. Neuville (Mönchengladbach), Marcelinho (Hertha) 9 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content