“Hij vroeg zelfs of hij eens met zijn vrouw naar Antwerpen kon, omdat hij hoorde dat het zo’n leuke stad is”, zegt zijn Roemeense manager Damiano die verveeld zat met het besluit van Adrian Ilie om vrijdagochtend niet naar België af te reizen nadat hij bij een laatste training donderdag nog te veel pijn voelde. Damiano contacteerde meteen Guy Vandersmissen, die samenwerkt met makelaar Guido Mallants. Op het Kiel is men de zaak beu, maar vanuit Roemenië benadrukt Damiano dat er wat Ilie betreft geen sprake is van een andere club. Nu niet, voor een paar weken evenmin : “Daarom faxten we twee weken geleden een document waarin Ilie akkoord gaat met het financiële bod van Germinal Beerschot en zich er toe verbindt met geen andere clubs te praten. Het bod van Germinal Beerschot is in moeilijke tijden een goed bod. Aanvankelijk zou Adrian naar Germinal Beerschot af reizen ter gelegenheid van de Supercup, om daar misschien al even mee te spelen. Met het oog daarop trainde hij mee met een plaatselijke tweedeklasser waar hij in het bestuur zit. Daar blesseerde hij zich ongelukkig aan de enkel. De dokter van de nationale ploeg garandeerde dat die blessure op twee weken in orde zou zijn, maar toen Adrian daarna weer trainde, had hij nog evenveel pijn. Vorige woensdag trainde hij nog eens, maar het was niet beter. Zelf zou ik bij de Antwerpse clubdokter langs gaan om onze goede wil te tonen, maar Adrian wil graag naar de dokter in Valencia die hem in het verleden altijd goed geholpen heeft.”

In Zwitserland bevestigt men dat Ilie fit vertrok bij FC Zürich waar hij vorig seizoen in 23 wedstrijden (bekermatchen en invalbeurten inbegrepen) 7 goals maakte en 7 assists gaf. Bij de Neue Züricher Zeitung herinnert voetbalmedewerker Thomas Renggli zich Ilie als “een hangende spits die laat arriveerde en daarom niet altijd speelde, maar wel goed was wanneer hij het veld op mocht. Iemand met klasse, maar te duur voor FC Zürich. Die moesten bezuinigen. Hij had een contract voor één jaar, met een optie tot verlenging. Die werd niet gelicht.” Dat bevestigt bij FC Zürich ook Geschäftsführer Erich Schmid : “Onze kern moest om financiële redenen afgeslankt worden. Het voetbal in Zwitserland is in financiële crisis. Servette Genève bijvoorbeeld bestaat niet meer. Behalve FC Basel heeft iedereen het moeilijk. Daarom verlengden we de contracten van al onze duurdere buitenlanders niet en voegden we extra jongeren aan de kern toe.” Over Ilie geen kwaad woord : “Hij had absoluut geen last van vedetteneigingen, zeurde nooit en werkte hard. Een serieuze prof.” (GF)

Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content